Yin YogaYin Yoga

"de beste Yoga-leraar is je eigen lichaam"


Yin Yoga is gebasseerd op klassieke Hatha Yoga. Hatha Yoga is de basis van waaruit alle andere vormen van Yoga zijn ontstaan. Zoveel docenten er zijn - zoveel Yoga stijlen er ook zijn. Maar voor alle soorten Yoga geldt dat "de beste Yoga-leraar, je eigen lichaam is" . Dat betekent niet dat je geen goede Yoga docent nodig hebt, maar iedere goede Yoga docent zal benadrukken dat er geen perfectie bestaat en dat je leert luisteren naar de grenzen, weerstanden en mogelijkheden van je eigen lichaam en geest! Yoga is een eeuwenoude oosterse gezondheids- en levens filosofie en traditie waarbij ervan wordt uitgegaan dat een soepel lichaam - een soepele geest bevordert en visa versa.


Het idee achter yin Yoga is dat we ons naar binnen keren en de beweging van binnenuit naar buiten toe maken. De beweging begint vanuit interne bewustwording. Het is een bijzonder ontspannen vorm van Yoga. Yin Yoga is een stille vorm, zonder warming-up en zonder(veel noch zware) dynamische oefeningen. Yin Yoga is de enige Yoga stijl die gecombineerd wordt met de TAOistische filosofie; waarbij we ons ook richten op de meridianen.

Yin Yoga werkt diep in op het herstel en versoepelen van bindweefsel, gewrichten, spieren, meridianen/energiepunten, organen, chakra's (energie centra) en Prana (levensenergie).Yin Yoga gaat over vertragen, het vertragen van onze ademhaling zonder forceren, vertragen en verstillen van onze totale activiteit zowel fysiek en geestelijk en het vernieuwen van onze levensenergie. Het gaat over bewust voeling krijgen met ons Zelf. (Het Zelf is volgens de Yoga filosofie gelokaliseerd in het gebied van de de "Gelukzaligheid", een ruimte die wij allen in ons binnenste dragen.)


Gaandeweg de reeks worden nieuwe elementen toegevoegd. Binnen een reeks wisselen de basishoudingen langzaam om je zodoende de gelegenheid te geven om te wennen aan de houdingen, in een flow te komen en versoepeling te kunnen waarnemen op termijn. Het is een vorm van meditatie in beweging. Het resultaat is niet alleen op termijn merkbaar maar in de directe ervaring van het moment van Yoga. Tijdens de Yogalessen stappen we uit de automatische piloot.

Iedere les is een gelegenheid om opnieuw te beginnen.....en te ontdekken.


Yin Yoga is Hatha Yoga benadert vanuit Yin en deels restoratieve stijl, echter om een goede balans te behouden worden de Yin asanas af en toe afgewisseld met Yang asanas.


Yin Yoga is voor IEDEREEN toegankelijk (*), je hoeft niet lenig te zijn, enkel nieuwsgierig en behoefte te hebben aan een algemene (fysieke) versoepeling, bewuster en dus met aandacht op een ontspannen wijze te bewegen. 


* aandoeningen en ongemakken fysiek en/of psychologisch van aard dien je steeds kenbaar te maken zodat hiermee rekening gehouden kan worden! 


Yoga kan ook perfect gecombineerd worden met sporten zoals bijvoorbeeld fitness, zwemmen, fietsen. Past tevens goed in een herstel programma na of tijdens of ter preventie van burn-out.


Neem contact op voor de agenda en prijs voor groepslessen


 

Wil je een proefles meedoen? Dat kan, neem dan contact op voor het plannen van een moment waarop je kan meedoen. Hou aub rekening met een wachtlijst.Benodigheden: Yogamat, bolster en eventueel meditatiekussen


Aanmelden kan via het contact formulier zie onderaan deze pagina of per e-mail aan  yoga@yogamaasmechelen of

telefonisch +32 (0) 472-860969Testimonials

Liesbeth Geys (1982):

"Ik was op zoek naar yogalessen waar de essentie er toe doet, yoga in zijn pure eenvoud. En dat heb ik bij Sindy gevonden.


Mijn anders lenige lichaam was na mijn zwangerschap helemaal het tegenovergestelde. Zachte bewegingen met respect voor mijn grenzen waren welkom.

Mijn gewrichten én mijn hoofd zijn ondertussen dan ook echt gesteld op het wekelijks uurtje me-time."Tiziana (1977):

"Ik ben Tiziana en ben 41 jaar oud.Sinds enkele maanden doe ik 1 keer in de week yoga. Ik ben een druk bezette vrouw, die zich niet kan ontspannen. Als ik bijvoorbeeld bij de schoonheidssalon of kapper ben (me-time) dan ben ik om de 5 minuten op mijn uurwerk aan het kijken,... Nu kan ik voor de eerste keer in mijn leven zeggen dat ik echt relaxed en mij helemaal zen voel.

Op mijn 18de heb ik zware knie-operaties ondergaan(ijzers in mijn knie) waardoor mijn spieren verkort zijn en één heup lager ligt dan de andere. Gevolg hiervan is dat mijn heup,knie en onderrug al aan het verslijten zijn. Door de verkorte spieren kon ik niet meer op mijn hurken zitten, ze hebben geprobeerd om dit te verhelpen door mij onder narcose mijn knie te buigen, maar helaas heeft dit niet veel geholpen. Door de yoga heb ik bijna geen last meer van mijn onderrug en ik kan eindelijk na zoveel jaren op mijn hurken zitten.

Ik ben yoga maar vooral onze docente Sindy hartelijk dankbaar hoe ze les geeft.

Dankjewel!"Marjon (1969):

"Yoga bij Sindy heeft me blij verrast; Gestrest stapte ik de eerste les in mijn auto naar Kotem. Ik durf soms niet auto te rijden, hiervoor is geen directe reden. Bezweet en met klamme handen deed ik de eerste les gewoon mee. Tot mijn grote verbazing kon ik me volledig ontspannen en overgeven aan de stem en oefeningen van Sindy. De angst viel van me af en ik bemerkte toen ik thuis was dat ik gewoon had auto gereden zonder me ook maar iets af te vragen. Het slapen gaat ook veel beter, ik voel me rustig na yoga. Sindy geeft yin-yoga dit past heel goed bij wie ik ben. Ik ervaar het als een kadootje voor mezelf. DANKJEWEL Sindy. Lieve groeten."


Ines (1972):

"Ik heb mijn eerste reeks yoga achter de rug. Wat een beleving!!

Zelf het gevoel creeren van totale relaxatie, dit in een aangename sfeer.

Ik raad het iedereen aan!

De flexibiliteit van mijn lichaam is op enkele weken tijd er bewonderingswaardig al op vooruit gegaan.

Mijn grootste knelpunt was echter mijn hyperventilatie. Maar ook voor dit biedt yoga mij ondersteuning om dit onder controle te krijgen. Iets wat me voorheen niet lukte en dit komt mijn nachtrust weer ten goede.

Ik ben er dan van overtuigd dat yoga voor vele onder ons rust zou kunnen brengen.

Het uurtje me-time per week wil ik dus echt niet meer missen!

En dit allemaal dank zij de hatha yoga en onze lieve Sindy!"Weetje

Deze mudra (Atmanjali oftewel het gebaar van het gebed) helpt om te kalmeren.


Tip:

Ga gemakkelijk zitten en leg je handpalmen tegen elkaar als voor een gebed.


Houd je handen daarbij ter hoogte van je hart (chakra). Sluit je ogen en richt je innerlijke blik op het punt tussen je wenkbrauwen, dit helpt om de gedachtenstroom in te dammen.


Adem diep in je buik en denk daarbij aan het woord "rust".


Adem nu langzaam en gelijkmatig uit en denk aan het woord "loslaten".


contact